HIT Q&A with MEDIA CONVERTER

Last updated: Mar 8, 2018  |  6331 Views  |  Knowledge

HIT Q&A with MEDIA CONVERTER

1.What is the Media Converter and what system can use with?
Answer: It is the signal converter equipment, from electric signal (Ethernet) into light signal (Fiber optic) and light signal into electric signal. It use for telecommunication system such as; LAN, IP Phone, IP Camera, Sensor, Access Control, BAS and etc.
 
2. In case need 10/100/1000 Gigabit Ethernet Converter for Outdoor use for Fiber optic cable type single mode. What model of media converter we suggest?
Answer: We suggest “Gigabit Industrial POE Converter, model VUT-21X6” because it designed for outdoor usage, it durable and heat resistant up to 80C .
 
3.What model of Media Converter can be use with  12 Slot Rack Mount Media Converter Chassis?
Answer: It almost can be using with LINK Media Converter every model. Except only model Mini and Industrial.
 
4.What is the difference of 12 Slot Rack Mount Media Converter Chassis between model UT-3012 and UT-3012D?
Answer: Only power supply. Model UT-3012 support power supply from AC (220V) but UT-3012D support power supply from DC (-48VDC) depend on usability.
 
5.Can 12 Slot Rack Mount Media Converter Chassis, model UT-3012 fix with Power Supply, model UT-3013D (DC-48V)?
Answer: It can be fix with UT-3013 (AC 220V) and UT-3013D (DC-48V).
 
6.What is the role of LFS (Link Fault Signaling) function in Media Converter?
Answer: it is the function for redundant link. When the problem arise, signal cable system will automatic swift to use a second coaxial cable.
 
7.Can UT-1310 use with SFP+ Module 10G?
Answer: It cannot use with. Because SFP+ Module must be installing with Switch included Port SFP+ only.
 
8. What brand of Switch can use with UT-9125 series?
Answer: UT-9125 series can us with Switch Cisco and every brand of Switch, except HP and LINKSYS.
 
9. What brand of Switch can use with UT-9104 series?
Answer: UT-9104 series can us with every brand of Switch, except Switch Cisco and HP.
 
10.Can UT-9125 series use with Switch HP Procurve?
Answer: UT-9125 series cannot use with Switch HP Procurve. We suggest “UT-9125HP series”.
 
11.Can UT-9125 series use with Switch Allied Telesis?
Answer: UT-9125 series can use with Switch Allied Telesis.
 
12. Can UT-9125 series use with Switch Alcatel?
Answer: UT-9125 series use with Switch Alcatel.
 
13. Can the Video Converter protect Surge?
Answer: Video Converter can protect Surge, to a certain extent. We recommend installing Surge Protector System to Electronic System.
Credit by interlink

Powered by MakeWebEasy.com