HIT Q&A with VIDEO CONVERTER

Last updated: Mar 8, 2018  |  1450 Views  |  Knowledge

HIT Q&A with VIDEO CONVERTER

1. What system can use HD CCTV F.O. Converter with?
Answer: There is signal converter device from image signals (Analog HD), Control, audio signals to become light signals (Fiber optic) and convert from light signals (Fiber optic)  back to become image signals (Analog HD), Control, audio signals. That use for CCTV system.
 
2. Can the LINK  HD CCTV F.O. Converter  support the AHD standard?
Answer: Can support all TVI, CVI and AHD standard.
 
3. Video Converter in format “Single mode”. How many core for use Fiber and How far of the distance can support (meter/kilometer)?
Answer: Video Converter in format ‘Single mode” use Fiber only 1 Core and can support 20 kilometer of distance. And there is model which design to support camera up to 16 camera.
 
4. Video Converter in format “Multimode”. How many core for use Fiber and How far of the distance can support (meter/kilometer)?
Answer: Video Converter in format “Multimode” use Fiber 2 core and support only 2 kilometers of distance for model 1 CH and 500 kilometers of distance for model 4 CH.
 
5. Why Video Converter in format “Single mode” use Fiber optic 1 Core but Video Converter in format “Multimode” use Fiber optic 2 Core for send/receipt the data.
Answer: In order that Fiber optic cable type Single mode. There is Band Width more than Fiber optic cable type Multimode. That is the reason Single mode can use only 1 core for send/receipt the data.
 
6. In case. Sender use Video Converter model 4 CH and receiver use Video Converter model 1 CH for 4. It can be or cannot? Why?
Answer: Cannot. Because the process of modulate signal of Video Converter model 4 CH and Video Converter model 1 CH. They aren’t the same so can’t use together.
 
7. Can the Video Converter protect Surge?
Answer: Video Converter can protect Surge, to a certain extent. We recommend to install Surge Protector System to Electronic System.
 
8. What is the feature of VCD-01456T/R EOC (Ethernet over Coaxial)?
Answer: VCD-01456T/R EOC ( Ethernet over Coaxial ) designed for solving problem in case you would change camera from Analog to IP CCTV by using Coaxial cable. As we had using before, with  EOC connect to IP CCTV will be PoE Built-In Format for more facilitate without wiring to IP CCTV.
 
9. What does “POE” mean?
Answer: POE (Power Over Ethernet) is the mixed technology between data signal and Electrical signal DC to UTP cable. That’s for solving the installation of power supply’s problem to the terminate devices.
 
What is the difference between CCTV Balun and G.703 Balun?
Answer: CCTV Balun and G.703 Balun, they have the same resistance converter. But difference is CCTV Balun is using Analog Camera, G.703 Balun is using the E1 system for long distance telecommunications.
 
Credit  by : INTERLINK

Powered by MakeWebEasy.com